Saturday, May 21, 2022
Home Nasional Megawati dan Puan tiba di Kuala Lumpur

Megawati dan Puan tiba di Kuala Lumpur

Ketua Umum PDI Perjuangan, Megawati Soekarnoputri dan Menko Pembangunan Manusia dan Kebudayaan, Puan Maharani tiba di Kuala Lumpur International Airport (KLIA) Malaysia, Minggu sore.

Sekretaris III Fungsi Penerangan Sosial Budaya KBRI Kuala Lumpur, Stania Puspawardhani mengemukakan hal itu ketika dihubungi melalui whatsapp dari Kuala Lumpur.

Kedatangan rombongan diterima oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Sri Azalina Binti Dato’ Othman Said, Staf Khusus Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Seri Siti Azizah Sheikh Abod, Konsultan Senior di Jabatan Perdana Menteri Tan Sri Dato’ Seri Prof Emerita Dr Sharifah Hapsah Binti Syeh Hassan Sihabuddin dan Sekjen Permata, Dato’ Saidatu Akhma Binti Hassan.

“Ibu Megawati tiba di Putra World Trade Center (PWTC) untuk membuka Majelis Peresmian Seminar Kriminalitas Seksual Kanak-Kanak Tingkat Internasional yang juga dihadiri Wakil Dubes Andreano Erwin,” kata Stania, Minggu (12/3).

Setelah membuka acara, Megawati akan menjadi pembicara inti setelah itu dijadwalkan makan siang dengan istri Perdana Menteri Datin Paduka Seri Rosmah Mansor dan mengunjungi Bunga Raya di KLIA. [ian]

 

 

Sumber : https://www.merdeka.com/peristiwa/megawati-dan-puan-tiba-di-kuala-lumpur.html

Most Popular

Recent Comments